15 december Marit van der Lei

De uit Eibergen afkomstige zangeres Marit van der Lei presenteert 15 december met haar Nextet bij Jazz Eibergen haar tweede album ‘Clementia’.

Het “Marit van der Lei Nextet” speelt eigen composities. Met de diepe overtuiging dat muziek kan verzachten schreef Marit dit tweede album.Dit deed Van der Lei vanuit het oogpunt van iemand die ziet dat we collectief minder mild zijn geworden en radicaler zijn gaan denken. Ze vond de muziek door op zoek te gaan naar corresponderende kleuren, geluiden, sounds, woorden en akkoorden, die deze boodschap over konden brengen. Het is haar overtuiging dat verzachten de eerste stap is tot een hernieuwde mildheid. Om zo te kunnen verzoenen met onszelf, elkaar, en alles om ons heen.

Het Nextet speelt originele composities, en schept klankwerelden die je meevoeren. Dit doet ze met haar band, maar soms ook zelfs solo, waarbij ze met gitaarpedalen haar stem manipuleert om tot unieke stukken te komen. Met een onderliggende laag van zowel hoop als wanhoop klinkt de nieuwe muziek van het album “Clementia” als een zoektocht naar geborgenheid. Het is een uitreikende hand van troost, op zoek naar verzachting. Marit is altijd op zoek naar de mogelijkheden van haar stem. Een zucht, een kreun. Soms heeft het meer lading dan woorden ooit kunnen meebrengen.

Marit van der Lei – zang, composities/ arrangementen
Kika Sprangers – altsax
Jesse Schilderink – tenorsax
Federico Castelli – gitaar
Marre de Graaff – basgitaar
Willem Romers – drums

Scroll naar top