16 februari Teus Nobel Trio: a tribute to Chet Baker

In het afgelopen decennium heeft trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel zich gemanifesteerd als een van de meest toonaangevende jazztrompettisten die ons land rijk is. ‘Nobel blijft verbazen met zijn veelzijdigheid’, aldus De Volkskrant.

Eind 2020 werd zijn album Saudade uit 2019 bekroond met de Edison Award in de categorie Jazz Nationaal. Maar ook recente albums als Journey Of Man (2019), Tanto Amor (2021) en Pleasure Is The Measure (2021) konden op louter lovende recensies rekenen. Zo werd laatstgenoemde album door Jazzenzo betiteld als ‘een van de beste trompet-albums uit de Nederlandse jazzgeschiedenis’.

Voor Jazz Eibergen heeft Teus een akoestisch trio geformeerd, waarmee hij in het najaar van 2023 een nieuw album uitbrengt. Qua repertoire spiegelt hij zich aan een van zijn favoriete trio-albums van jazzlegende Chet Baker, genaamd Someday My Prince Will Come. American jazzstandards met een melancholische ondertoon, waarin ook ruimte is voor regelrechte swing.

Het trio bestaat naast Teus Nobel uit Tim Langedijk (gitaar) en Thomas Pol (contrabas). Beide musici werkten inmiddels met een breed scala aan artiesten, waaronder Benjamin Herman, Gregory Porter, Nicholas Payton, Ack van Rooyen en het Metropole Orkest.

Scroll naar top