16 november Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo (Amsterdam) haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Rembrandt Frerichs, Corrie van Binsbergen, Alain Clark, en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Metropole Orkest en het Brussels Jazz Orkest.

Hermine opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. In 2019 speelde ze op de Donaueschinger Musiktage met het SWR Symphony Orkest een modern klassieke compositie die speciaal voor Hermine is gecomponeerd door Saed Haddad.

Hermine Deurlo

Ze laat haar instrument soms weemoedig klinken, bijvoorbeeld op het album ‘Welling’ dat ze tezamen met strijkkwartet Zapp4 maakte. Maar evengoed kan ze de harmonica laten grooven, zoals op haar meest recente release ‘Riverbeast’ met onder meer een van de dansers onder de bassisten Tony Scherr en de legendarische drummer Steve Gadd.

In 2020 en 2021 gaf ze, tussen de verschillende lockdowns in, concerten met onder andere Steve Gadd, Tony Scherr, Gwilym Simcock en Mike Walker.

Bas: Ruud Ouwehand
Gitaar: Maarten van der Grinten

De media;

Bernard Lefèvre – Muziekmozaïk: Hermine Deurloo creëert een rijk en gevarieerd klankbeeld waarbij haar meesterlijk beheersen van de chromatische harmonica prachtig tot zijn recht komt.

Vrij Nederland – Rudie Kagie:“De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”

Nederlands Dagblad: (4 sterren) “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg, maar de groep rond Deurloo kiest toch voor het experiment. Knap hoe op Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan. 

Scroll naar boven