16 september JAZZKIA: Saskia Laroo Quartet meets Electronica

Saskia Laroo is een bijzonder kleurrijk artiest èn mens. Haar muziek gaat van pure jazz, naar groovy fusion. In Eibergen gaat ze ‘electric’. Dit betekent een combi van twee uitersten: pure jazz en swingende funk/soul.

Saskia Laroo (1959) door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze speelde in veel verschillende groepen, voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken.

Jazzkia is een multinationale cast van jazz en cross-over muzikanten. Ze hebben over de hele wereld getourd, nieuwsgierig naar nieuwe combinaties van geluid en groove van elektrische en akoestische muziek met respect voor traditie Hun repertoire bestaat uit eigen originelen, zorgvuldig geselecteerde beroemde straight-ahead jazzstandards.

Scroll naar top