18 april Zosja & Nomads in jazz

Zosja  El Rhazi is een Nederlandse zangeres met Marokkaanse en Tsjechische roots. Zij verkent met haar band Nomads in Jazz het repertoire van Joni Mitchell, waarbij er op avontuur wordt gegaan in interpretaties en improvisaties.

Zosja zoekt naar verbinding door de vertolking van de teksten zeer persoonlijk en voelbaar over te dragen aan haar publiek. Mede dankzij een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten en een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, weet zij haar publiek te raken mee te nemen op haar muzikale avontuur. 

 

In 2002 werd Zosja finalist van het programma Idols. Ze gaf vier uitverkochte concerten in Ahoy en daarmee was een nieuwe artiest geboren. Ook voltooide ze een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze summa cum laude slaagde. Zosja ontdekt en ontplooit ook graag nieuw zangtalent op het ArtEZ Conservatorium, waar ze hoofdvak docent is. 

 

Nomads in Jazz is een collectief van zeer gevarieerde musici die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.

Bezetting
Zosja el Rhazi: Zang
Carlo Banning: Saxofoon
Jonas Kroese: Drums
Martijn Hak: Piano
Pieter Althuis: Contrabas

Scroll naar boven